waterverbeteraars - zsozan

Ga naar de inhoud

waterverbeteraars

Producten


Akrobac Pond balance : voor een glasheldere vijver
Akrobac Pond balance is een uitgebalanceerde klei waaraan enzymen en bacteriën zijn toegevoegd. Akrobac Pond balance voorziet de vijver van de nodige mineralen en dat merkt u aan de kleur en de glans van de vissen. Akrobac Pond balance zorgt voor de binding van zelfs de kleinste vuildeeltjes. Organische verontreinigingen worden in een natuurlijk proces afgebroken en filter activiteit wordt gestimuleerd. het resultaat is glashelder vijverwater waarin vissen zichbaar beter gedijen en de planten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Akrobac Pond balance  wordt het best samen gebruikt met Akrobac Anti algen voor een optimaal resultaat.


Akrobac Anti algen: efficiënte behandeling van draadalgen
Draadalgen kunnen zich door allerlei redenen explosief  ontwikkelen. Door de efficiënte werking van Akrobac Anti algen verdwijnen deze algen snel omdat Akrobac Anti algen de leefomstandigheden voor deze algen negatief beïnvoed.  Akrobac Anti algen is onschadelijk voor vissen en planten. Akrobac Anti algen wordt het best met Akrobac pond balance gebruikt voor een optimaal resultaat en een glasheldere vijver.

Akrobac GH+: verhoogt de totale hardheid van het vijverwater
De Gh-waarde, oftewel de totale hardheid geeft aan hoeveel opgeloste mineralen in het vijverwater aanwezig zijn. De jusite Gh-waarde ligt tussen de 10° en de 14° DH. Planten, vissen en ander vijverleven hebben deze mineralen nodig om te kunnen leven. Omdat de vijver een gesloten biotoop is, worden de mineralen verbruikt en kan de totale hardheid darom te laag worden. Het is hierdoor raadzaam regelmatig het vijverwater te testen.Akrobac KH+: voor een stabiele zuurtegraad
KH+ verhoogt de carbonaathardheid van het vijverwater. De juiste carbonaathardheid ligt tussen de 6 end e 8°DH. Bij een lagere waarde is de hoeveelheid opgeloste carbonaten in het water te laag. Hierdoor hebben zuren een direct effect op de pH, waardoor gevaarlijke schommelingen kiunnen ontstaan. Dit is zeer schadelijk voor het vijverleven, vissen kunnen hierdoor zelfs sterven. Contorleer hierdoor regelmatig je vijverwater.


Akrobac start bacteriën: voor een gezond vijvermilieu
Akrobac start bacteriën zijn levende nitrificerende bacteriën. nitrificerenden bacteriën zorgen voor de optimale werking van een biologische filter en daarmee voor een gezonde vijver en vissen. Door het toevoegen van Akrobac start bacteriën brengt u de juiste bacteriën in uw filteren zal deze perfect opstarten. Bij bestaande filters dient u vooral in het voorjaar de bacteriecultuur terug op te starten of na medicatie of nadat de filter heeft afgestaan.

Akrobac slib weg voor een gezond vijvermilieuDe heterotrofe bacteriën in Akribac Slib Weg breken op een natuurlijke manier organisch materiaal af, bijvoorbeeld slib op de bodem van de vijver, in de filter, of de stoflaag die zich vormt op onderwaterplanten. Een enkele centimeters dikke laag organisch afval  op de bodem van uw vijver kan uiteraard met Akrobac slib weg niet worden verwijderd, het is echter de zaak niet zover laten komen. Regelmatig gebruik voorkomt de opbouw en houdt uw vijver gezond.

Akrobac Ph Min
Akrobac Ph min verlaagt de zuurtegraad van het vijverwater op een veilige manier. De ideale Ph waarde ligt tussen de 7 en 8, test daarom regelmatig de waterwaarde en conrigeer indien nodig. Wij adviseren om de ph zo geleidelijk mogelijk te verlagen. In geen geval met 0.5 eenheid per dag te verlagen. Voor een stabiele en veilige pH waarde is een juiste KH van 6 tot 8°DH van groot belang. Controleer daarom eerst de KH waarde van uw water en corrigeer indien nodig de waarde.

Terug naar de inhoud